Анкета

Как оценявате нашето обслужване ?
Total of answers: 252

player

Search

social

Детска стоматология

 

Грижата за стоматологичното здраве на децата е един от основните приоритети на стоматологична клиника "ФЕСТОК ДЕНТ". Както и при останалите заболявания и тук основното е ранната профилактика. Първото посещение на Вашето дете при детски стоматолог трябва да стане скоро след пробива на първите няколко зъба. В къщи детските зъби трябва редовно да се наблюдават особено от вътрешната страна за потъмнявания или образуване на белезникави петна и при най-малкото съмнение за нещо ненормално да се обърнете към Вашият стоматолог. Временните зъби имат голямо значение за правилното развитие на челюстите и на постоянните зъби, затова разрушаването или загубата на някой от тях не трябва да се подминава с лека ръка и оправданието „нали е временен и ще порасне друг". Те, образно казано, „водят" постоянните зъби, така че те да пробият в срок и на правилното място.

ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ВАДЯТ МЛЕЧНИТЕ ЗЪБИ?

Млечни зъби се вадят когато са силно разклатени или разрушени, започнал е пробива на постоянния зъб или по препоръка на ортодонта. В случай, когато се наложи преждевременно изваждане на зъба задължително се поставя местопазител, за да се осигури място за постоянния.


ПЪРВО ПОСЕЩЕНИЕ НА ДЕТЕ В КЛИНИКАТА.


Много често при първото посещение на дете в клиника "ФЕСТОК ДЕНТ" не се правят никакви манипулации. Малкият пациент се запознава с лекаря, с необичайната обстановка, получава подарък. Родителите се съветват какво да бъде тяхното поведение по време на лечението, за да може за напред детето да посещава зъболекаря без притеснения.